Proč si myslím, že budu jednou abstinent?

Asi budete kroutit hlavou nad titulkem dnešního PROČ, ale já si to opravdu myslím. Vážně. Mám takový vnitřní pocit. Nevím jak vám, ale mně alkohol nedělá úplně dobře. Přesto ho konzumuji. Pravidelně. Nejsem alkoholik, to ani v nejmenším. Spíš jsem v určitém ohledu tak nějak přízemní, protože abych se dokázal ve společnosti bavit, musím popíjet. Do společnosti (myšleno hospody 🙂 chodím jednou za týden. Vždycky v pátek, abych  vypnul, přišel na jiné myšlenky a upustil uzdu starostí a pracovních povinností. A nebudu tam samozřejmě sedět u sodovky. Pivem to začíná, panáky končí. Ale to už v jiném lokále, diskotéce, klubu, baru. Nevydržím sedět celý večer na jednom místě. Když už jsem venku, musím to roztočit… Rána po takových pátcích nebývají vždy růžová jako naše Kreativka. No, myslím, že není potřeba popisovat ony stavy, které po vystřízlivění přichází. Pomalu a jistě. Všichni je znáte. Právě v tyto chvíle si říkám, že to pro mne není ideální. Poslední rok také pozoruji, že už to nesnáším tak dobře jako dřív, když jsem ven chodil častěji. Ano, trénink je důležitý. Dalším faktorem je určitě věk. Nejsem sice tak starý, aspoň doufám, ale tělo ten nápor už neodbourává tak lehce jako dřív. A tak si říkám, buď přestanu konzumovat alkohol z rozumu, nebo se ze mne bude muset stát alkoholik, abych padl ksichtem na zem. Extrémní případ popisuji. Jenže to jsou ty situace, kdy si člověk uvědomí své bytí na tomto světě a donutí se k ráznému rozhodnutí. Podle mého názoru je u nás v posledních letech velký trend v pití alkoholu. Zvláště u mladých lidí je to in. Samozřejmě to nechci nějak proklínat. Taky jsem se na této vlně svezl a nebyl jsem jiný. Prostě to vnímám jako kulturní tradici. Jsme Slované, k východu máme hodně blízko. Podívejme se na Rusko, Ukrajinu, Polsko – tam se nepije, tam se rovnou závodí! Díky nemoci, která mne na začátku tohoto týdne dohonila jsem si však stoprocentně jistý tím, že mne zítra podobné stavy nečekají. Dnes večer jsem hezky doma. Jak říkám, hodný kluk 🙂 Ale vy si dnešní večer nenechte zkazit a pořádně si ho užijte!

O autorovi

Pavel Horalík

Ve svých 13 letech jsem zapnul svůj první počítač a od té chvíle jsem propadl světu IT. Mojí vášní je internet, marketing a sociální sítě. Miluji svou rodinu a svoji zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

S láskou a nadšením © 2009 - 2016 Pavel Horalík. Omrkněte moje sandálové, vtipné a veselé Hopky ponožky