Proč vyhledávám Googlem?

Na začátku projektu PROČ jsem ani netušil, že bych se mohl věnovat tématu internetových vyhledávačů. Dnes jsem ale viděl zajímavé video o tom, jak se nejsilnější vyhledávač na světě postupně vyvíjel. Takovou hezky zpracovanou short and true story. A ta mi vnukla nápad zmínit se o Googlu a vyhledávačích.
Mrkněte sami. Každopádně si myslím, že se z něj nestane žádná virální bomba. Naopak. Podle mého názoru si to od něj Google ani neslibuje. Je to spíše taková „hra na city“ směřovaná k jeho uživatelům. K nám. Nevím, jak takový záměr správně a odborně nazvat (ještě musím dlouho samo/studovat marketing), ale selským rozumem to chápu jako posílení značky a jejího pozitivního vnímání. Proč jinak by chtěli ukázat tvrdou práci a celý proces vývoje, podtrhnout garážový start, raketový vzestup a léta získávání pevné půdy pod nohama. Celkově vzato, ukázat lidskou tvář a říct, že Google není jenom „to“ políčko pro hledávání.
Já Google používám asi proto, že ho mám implementovaný v prohlížeči. Když něco potřebuji, napíšu to tam a výsledek mi vyskočí. Ono vlastně stačí napsat jakékoliv slovo do adresního řádku a vypadne mi hledání. Prostě, Google je rychlý, má kvalitní hledání, rychle indexuje a je user-friendly 🙂

Na začátku projektu PROČ jsem ani netušil, že bych se mohl věnovat tématu internetových vyhledávačů. Dnes jsem však viděl zajímavé video o tom, jak se celosvětová jednička postupně vyvíjela. Takovou hezky zpracovanou short and true story. No a to mi vnuklo nápad zmínit se tady o Googlu a vyhledávačích jako takových. Mrkněte sami. Každopádně si myslím, že se z něj nestane žádná virální bomba. Naopak. Podle mého názoru si to od něj Google ani neslibuje. Je to spíše taková „hra na city“ směřovaná k jeho uživatelům. K nám. Nevím, jak takový záměr správně a odborně nazvat (ještě musím dlouho samo/studovat marketing), ale selským rozumem to chápu jako posílení hodnoty značky a pozitivního vnímání mimo IT odborníky. Proč by prezentovali tvrdou práci a celý proces vývoje, podtrhovali garážový start a následný raketový vzestup, léta získávání pevné půdy pod nohama. Celkově vzato, chtěli a chtějí ukázat lidskou tvář a říct, že Google není jenom „to“ políčko pro hledávání.

Dřív jsem měl velkou obavu o to, že Google bude takový Velký Bratr. Jeho pozici však začíná postupně vytlačovat Facebook. Ano, právě tato sociální síť je bránou do života každého z nás, kteří tam denně chodím, trávíme čas, komentujeme a podobně. Předpokládám, že to je ten budoucí Matrix. Jen moje osobní předtucha, která sem ale nepatří…
A co Seznam? To je stálice na českém internetovém nebi. Stále se u některých lidí setkávám s názorem, že Seznam.cz je „ten internet“. Když zadávají url adresu, zásadně do vyhledávacího pole. I proto je Seznam v České republice stále před Googlem a svoji pozici hned tak neztratí.
Jakým vyhledávač používáte vy? Google, Seznam, Centrum/Atlas, Bing, Ask.com, wolfram alpha :-D?

Já Google používám asi proto, že ho mám implementovaný v prohlížeči. Když něco potřebuji, napíšu to tam a výsledek mi vyskočí. Ono vlastně stačí napsat jakékoliv slovo do adresního řádku a vypadne mi hledání. Prostě, Google je rychlý, má kvalitní hledání, rychle indexuje a je user-friendly 🙂 Dřív jsem měl velkou obavu o to, že se z něj stane takový Velký Bratr. Jeho pozici však začíná postupně vytlačovat Facebook. Ano, právě tato sociální síť je bránou do života každého z nás, kteří tam denně chodíme, trávíme čas, komentujeme a žijeme „sociálně“. Předpokládám, že to je ten budoucí Matrix. Jen moje osobní předtucha, která sem ale nepatří… A co Seznam? To je stálice na českém internetovém nebi. U některých lidí se pořád setkávám s názorem, že Seznam.cz je „ten internet“. Když zadávají url adresu, tak zásadně do vyhledávacího pole. I proto je Seznam v České republice před Googlem a svoji pozici hned tak neztratí. Jakým vyhledávač používáte vy? Google, Seznam, Centrum/Atlas, Bing, Ask.com, Wolfram Alpha :-D?

O autorovi

Pavel Horalík

Ve svých 13 letech jsem zapnul svůj první počítač a od té chvíle jsem propadl světu IT. Mojí vášní je internet, marketing a sociální sítě. Miluji svou rodinu a svoji zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

S láskou a nadšením © 2009 - 2016 Pavel Horalík. Omrkněte moje sandálové, vtipné a veselé Hopky ponožky