Soukromí na Facebooku

Skupina lidí, která používá největší sociální síť na světě, tedy Facebook, se i nadále rozrůstá. Už to není skupina. Je to masivní grupa čítající něco přes 350 milionů duší, lidiček, zvířat a věcí 🙂 Jen v naší republice je už asi 1 908 420 uživatelů (číslo z dnešního rána) a je nezbytné upozornit na úskalí uvnitř této komunikační a společenské platformy. Je totiž velmi pravděpodobné, že hromada lidí vůbec nezaregistrovala změny, které před nedávnem Facebook udělal. Ty se týkaly bezpečnosti a soukromí nás všech. Mark Zuckerberg to oznámil začátkem prosince. Změnil pravidla, otevřel naše účty a najednou jsme tam stáli nazí a dotknutelní. A pořád stojíme. Možná to zbytečně dramatizuji, ale tak to vidím. Když se totiž podívám na účty některých lidí, které byly před nedávnem zamčené a nebylo možné vidět nic, dnes jsou totálně otevřené a přístupné. Všechno. Fotky, statusy, informace, kontakty a další. Chtěl bych proto upozornit, abyste podnikly kroky, které eliminují zobrazení vašich informací. Mrkněte do horního panelu a v „Nastavení“ > „Nastavení soukromí“ si zkuste, co všechno lze. Dobrým zdrojem, jak se s tím vším vypořádat naleznete v Průvodci soukromí na Facebooku. Berte to pouze jako radu. Je na každém z nás, jak moc toho chce prozradit a otevřít se veřejnosti a cizím lidem. Hodně štěstí a kdyby něco, ozvěte se. Rád pomůžu.

O autorovi

Pavel Horalík

Ve svých 13 letech jsem zapnul svůj první počítač a od té chvíle jsem propadl světu IT. Mojí vášní je internet, marketing a sociální sítě. Miluji svou rodinu a svoji zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

S láskou a nadšením © 2009 - 2016 Pavel Horalík. Omrkněte moje sandálové, vtipné a veselé Hopky ponožky