Jak jsem přednášel na střední škole

Díky kamarádovi, který na mě upozornil na Obchodní Akademii v Uherském Hradišti, jsem měl minulý týden možnost přednášet studentům 2.A o své dosavadní cestě, úspěších i neúspěších.

 

Když jsem se před časem dozvěděl o tom, že můj kamarád vyprávěl o mně a o Kreativce jednomu z učitelů, kteří připravují besedy s bývalými studenty, měl jsem smíšené pocity. Netušil jsem, čím bych mohl přispět a co bych měl žákům říci! Zatím jsem přece nic moc nedokázal. Snažím se a pracuju stejně jako ostatní.

Jenže, postupně jsem byl víc a víc rád, že něco takového udělal. Co mě nezabije, to mě posilní. A tohlo byla výzva! Proč to tedy nezkusit? Tak jsem si začal třídit myšlenky a nápady, přemýšlet, co zmínit a co podtrhnout. Zesumarizoval jsem si tak mé dosavadní pracovní čtvrtstoletí do 90 slidů. Krátkých a výstižných.

Když se přiblížil dlouho očekávaný den – středa 4. 5. 2011 – byl jsem nervózní. A kdy by taky nebyl? Rozechvělý, ale naspeedovaný Gary Vaynerchuckem a připravený jako Larry Lessig jsem předstoupil před necelou třicítku studentů a učitelů a začal vyprávět…

Nutno říci, že to nakonec bavilo nejenom mě, ale taky studenty a učitele. Což je ten nejlepší výsledek, jaký jsem si mohl přát!

Byla to parádní zkušenost a rád si něco takového ještě zopakuji. Přiblížím se tak ke splnění svého dalšího snu – přednášet na SŠ/VŠ 🙂

O autorovi

Pavel Horalík

Ve svých 13 letech jsem zapnul svůj první počítač a od té chvíle jsem propadl světu IT. Mojí vášní je internet, marketing a sociální sítě. Miluji svou rodinu a svoji zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

S láskou a nadšením © 2009 - 2016 Pavel Horalík. Omrkněte moje sandálové, vtipné a veselé Hopky ponožky