Seriál pro všechny ne/podnikatele

Na Vsetínském Barcampu ve Zlíně jsem obdržel velkou dávku inspirace a tipů. Jedním z nich byla také nenápadná zmínka Filipa Dřímalky o americkém seriálu The Profit.

Není to klasický seriálový formát podobný Game of Thrones nebo HIMYM, ale spíše “reality show” typu Ano šéfe. Cílem The Profit je napravovat selhávající podnikání a učinit zásadní kroky k tomu, aby se z malé a krachující firmy stala úspěšná národní společnost.

Hlavní osobností je Marcus Lemonis, úspěšný podnikatel s libanonskými kořeny. V každém díle se Marcus věnuje jedné společnosti, které nabídne investici. Pokud majitelé přijmou, následující týden získává Marcus rozhodovací pravomoci a provádí příjemné i nepříjemné změny, které jsou nevyhnutelné pro další pozitivní vývoj. Využívá k tomu svůj jedinečný přístup skrze tři “P“ – Product, Process a People.

The Profit doporučuji každému, kdo se věnuje podnikání nebo o něm uvažuje. Skvěle totiž dokumentuje realitu malopodnikatelů nejenom v USA, ale také u nás. Jejich potíže s čísly, neochotu vidět problémy a řešit je. Občas také nabubřelost a pocit vlastní pravdy či vyjímečnosti. Především v druhé sérii, která nedávno skončila, se tyto problémy často ukázaly jako zásadní.

Díky seriálu získáte také možnost pohlédnout velmi zblízka do amerického stylu podnikání a mentality jako takové. Každý díl je velmi inspirativní a poučí vás. Alespoň mě teda vždy něco přinesl. Vlastně, proto tady o něm píšu. Tak už si ho googlujte 🙂

O autorovi

Pavel Horalík

Ve svých 13 letech jsem zapnul svůj první počítač a od té chvíle jsem propadl světu IT. Mojí vášní je internet, marketing a sociální sítě. Miluji svou rodinu a svoji zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

S láskou a nadšením © 2009 - 2016 Pavel Horalík. Omrkněte moje sandálové, vtipné a veselé Hopky ponožky