Proč rozvíjet empatii?

Umění vcítit se do kůže druhého, představit si situaci, ve které se nachází někdo jiný. Ano, to je empatie. Dokáže otevřít oči. Změní váš pohled na věc. Totálně vám obrátí zakořeněné pravdy. Nedělám si srandu. Je to tak. Vždycky se totiž na daný problém, úkol či cokoliv jiného díváme vlastníma očima. A to nemusí být ideální. Zvláště ve spojitosti s jinou osobou nebo skupinou. Protějšek to může vidět jinak. Je dobré empatii rozvíjet. Sám se o to snažím. Proč? Přišel jsem na ni skrze marketing. Ono, to vcítění se do druhého jsem vždycky vnímal jako důležité. Když vám ale mnoho pánů, kteří jsou autoritami v oboru vtlouká do hlavy (skrz knihy, články a podcasty), že základem je vcítit se do role zákazníka, pochopit jeho potřeby, navíc to začnou nazývat cizím slovem, empatie vám začne dávat hlubší smysl. Vždycky není jednoduché si „switchnout obraz“ do osoby druhého, ne tak cizího, člověka. Je potřeba to cvičit. Když se vám to ale podaří, srovnáte si jeho priority, vypíchnete kladné stránky, přidáte problémy a nepříjemnosti, dokážete dojít k podobnému, ne-li stejnému výsledku. Věřím, že se takovým přístupem dají sbalit i nějaké slečny! Ale ještě jsem to nezkoušel 😉 Až se o něco takového pokusím, napíšu o tom. Empatii chápu jako jednu z mála velice důležitých cvičení, které dokáže předejít problém, konfliktům a nepříjemnostem. Proto na ní pracujme a rozvíjejme ji.

O autorovi

Pavel Horalík

Ve svých 13 letech jsem zapnul svůj první počítač a od té chvíle jsem propadl světu IT. Mojí vášní je internet, marketing a sociální sítě. Miluji svou rodinu a svoji zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

S láskou a nadšením © 2009 - 2016 Pavel Horalík. Omrkněte moje sandálové, vtipné a veselé Hopky ponožky